Therapeutische Counseling

 

Hoe is 'onze' counseling of therapie?

Coach VS Therapeut

 

 

Een Coach zoekt naar oplossingen voor je proble(e)m(en), en een Therapeut richt zich voornamelijk op het oorspronkelijk onderliggende proble(e)m(en). Alles is dus afhankelijk van je doelstelling! Met 'onze' counseling willen we je op een laagdrempelige manier helpen om je 'tools' aan te reiken en keuzes te creëren, maar gaan we niet per se opzoek naar 'een oplossing'. Wij zien je lichaam, geest en ziel als een geheel. Daarom luisteren we tijdens een intakesessie graag eerst naar jouw verhaal, vanuit een onafhankelijke visie. Hieruit bieden wij je de mogelijkheden naar een 'nieuwe manier' van verbindende communicatie met jezelf en of anderen.

 

Wij willen je helpen om je te ontplooien naar jouw levens essentie, en inzichten geven. Vanuit onze deskundigheid, onze intuïtie, en eigen levenservaringen begeleiden we je daarin. Zo kan je wat je denkt, voelt en innerlijk beleeft beter leren uiten naar de buitenwereld. Na een eerste gesprek bekijken we samen wat we als Energetische Therapeut voor je kunnen doen. Van daaruit gaan we dan een gerichte Therapie via lichaamswerk en of counseling opstarten.

 

PRAKTISCH INTAKEGESPREK

 

 

Oude patronen doorbreken, loslaten, belemmeringen ontgrendelen, maar hoe doe je dat nu juist? Soms is het moeilijk om te verwoorden aan "anderen" wat er nu juist in je omgaat. Hoe doe je dan je verhaal als je niet weet hoe of wat? Met deze methode bieden wij je hiermee een alternatief naar verbindend communiceren, en gaan zo "het verhaal" zichtbaar maken aan jou. 

 

Met onze edelsteen opstelling hoef je niet na te denken hoe je jouw vraagstuk nu dient te stellen of verantwoorden. Gewoon intuïtief de edelstenen nemen en neerleggen. Zo ontstaat er op een laagdrempelige manier een inzicht waarmee je interactief mee aan de slag kan. Je kan het vergelijken met een klassieke familie opstelling, maar dan zonder aanwezige personen die de rol aannemen van jouw omgeving. Op die manier blijft alles "zuiver", zonder enige invloed van de "vreemde" persoon die in iemand anders zijn "energie" gaat staan.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & MINDFULNESS

 

 

Dankzij onze mindfulness-therapie leer je beter omgaan met stress, piekeren, burn-out of een depressie. We werken samen aan je communicatievaardigheden en stimuleren je creativiteit.

 

Vanuit mindfulness leer je zelf probleemoplossend te denken. Tijdens onze mindfulness-therapie helpen we je op weg naar een betere levenskwaliteit. Samen onderzoeken we welke drempels jouw potentieel in de weg staan en helpen we je om de weg vrij te maken naar jezelf. De unieke combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie houden je in het ‘nu’. Zo ontstaan er minder conflicten tussen je gedrag en beleving en de wereld om je heen. Mindfulness zal je helpen om vastgeroeste patronen te ontdekken en daar verandering in te brengen, zonder dat je iets moet doen om te veranderen of te verbeteren.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & COMMUNICATIE

 

 

Je wil een persoonlijk doel bereiken of zoekt een manier om de ideeën die je hebt beter te uiten? Onze ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie’ therapie kan je daarbij helpen.


Door samen met jou een persoonlijkheids- en gedragsprofiel op te maken, leer je meer over jezelf: door wie of wat word je belemmerd in je ontwikkeling en hoe kan je dat aanpakken? We leren jou ook hoe je je valkuilen kan herkennen: Hoe zien anderen jou? Hoe zie jij jezelf? Word je voldoende gemotiveerd door jezelf en je (werk)omgeving? Werk jij efficiënt genoeg?

Hoe kan - wil je dat eventueel verbeteren? In dit traject ontdek je nieuwe mogelijkheden, en creëer je keuzes. We halen je uit je doe-modus en zetten je in de zijn-modus.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & UITSTRALING

 

 

Heb je het gevoel dat je opgaat in de massa? Dat niemand je opmerkt of naar je luistert?  Krijg je nooit een complimentje dat je straalt? Je lijkt soms wel onzichtbaar. In onze ‘Persoonlijke ontwikkeling en uitstraling’ therapie leer je  om je te tonen zoals je bent.


Je betaalt de kapper om je haren te knippen en te kleuren, de garagist om je wagen te onderhouden en een tuinman om de haag te scheren. Die dingen laat je over aan een specialist. Maar ook je imago kan je professioneel onder handen laten nemen door een stylist. Samen halen we je authenticiteit opnieuw naar boven. We bekijken onder andere met welke kleuren je goed staat en welk gevoel ze je kunnen geven. En door de persoonlijke hulp bij het shoppen voorkom je miskopen (en spaar je veel geld uit). Dankzij dit traject ga jij voortaan stralend door het leven!

De website: www.massagewaasland.be verzamelt via een statistiek tool, anonieme demografische informatie, die niet uniek is voor jou, zoals landlocatie, Browser, soort apparaat en data verkeer. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Lees meer
Accepteren