Traject communicatie

COACHING-TRAJECT: PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & COMMUNICATIE

Wanneer gebruik je verbale- of non-verbale communicatie?

PRAKTISCHE WERKING EN VERLOOP VAN HET TRAJECT


Voor we starten met het traject luisteren we tijdens een intakegesprek graag naar jouw verhaal. Dat doen we zonder te oordelen of te veroordelen. Na dat gesprek bekijken we samen op welke manier we je kunnen helpen of begeleiden. Kunnen wij je niet helpen, dan verwijzen we je graag door naar de geschikte hulpverlener.

Het traject ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie' bestaat uit drie sessies van telkens 120 minuten. We plannen het traject samen met jou, rekening houdend met je agenda. De verslagen en resultaten van deze drie individuele, intensieve en praktische sessies bundelen we in een mooi geïllustreerd persoonlijk werkboek dat je telkens opnieuw kan raadplegen.

Het doel van dit traject: Samen ontdekken we hoe je verbale en non-verbale communicatie elkaar tegenspreken en hoe we ze met elkaar kunnen verbinden. Dit kan zijn bv.: met je collega's, je kinderen en of partner.


Daarvoor maken we een karakterprofiel op via een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsanalyse en gedragsrapport. Zo krijg je antwoorden over jezelf en leer je hoe je conflicten kan verminderen en het onderling vertrouwen met je werk- en leefomgeving versterkt.

WAT MAAKT ONZE METHODE BIJZONDER?


We weten hoe moeilijk het kan zijn om de ideeën uit je hoofd om te zetten in een taal die je omgeving begrijpt. Ook wij hadden dat probleem: onze woorden en onze gebaren vertelden niet dezelfde boodschap. En daardoor ontstonden soms conflicten en frustraties. Want de mensen om ons heen begrepen ons niet, terwijl we het wel goed bedoelden. Hoe kwam dit?


Tijdens een toevallig contact met een neuropsycholoog leerden we de term beelddenker kennen. Beelddenkers – zoals wij – denken niet in taal, maar in beelden. De vertaling van die beelden in woorden is niet altijd gemakkelijk en kan leiden tot conflicten.


Maar bij Sawadi kunnen we je helpen. Door samen met jou op zoek te gaan naar je kwaliteiten en talenten én je te leren hoe je die verder kan ontwikkelen, leer je ook beter communiceren. Het resultaat: minder problemen en conflictsituaties omdat je totale uitstraling, lichaamstaal en je gesproken taal elkaar ondersteunen.

We helpen je jouw diamant te verbinden met het aangeboden juweel.

Wij geven je inzicht in je eigen gedragsstijl en hoe anderen daarop reageren.

Verlies niet langer tijd aan onnodige frustraties en conflicten!

MEER OVER ONS


De tweejarige opleiding tot psychognoom hielp ons om meer inzicht te krijgen in de manier waarop beelddenkers naar de wereld kijken. We leerden er ook hoe we beeld- en taaldenkers kunnen verbinden met elkaar.

Onze kennis van de vier persoonlijkheidstypes vormt samen met deze nieuwe inzichten tot een unieke werkwijze om feedback te geven over jouw manier van communiceren. Vaak is er een verschil tussen hoe jij jezelf ziet en hoe anderen naar jou kijken.

Op basis van deze informatie zoeken we samen naar een manier om je te helpen verbinden met je omgeving. Want als je weet welk effect jouw gedrag en communicatie hebben op anderen, kan je bewuster kiezen op welke manier je in een situatie handelt. Je hoeft niet te veranderen, je omgeving ook niet.

"You cannot talk butterfly language with caterpillar people"

Je houding en verbale communicatie bepalen de boodschap. Maar de impact van die boodschap is afhankelijk van de situatie én van de context.


Omdat mensen op erg verschillende manieren denken (theoretisch, praktisch of analytisch), is het niet altijd gemakkelijk om een boodschap op een verstaanbare manier over te brengen. Ben je extravert of introvert? Ben je taakgericht of mensgericht? 


Door je inzicht te geven in jouw manier van communiceren en de manier waarop anderen daarop reageren, kan je beter afstemmen op de golflengte van de andere. Storingen zal je makkelijker opvangen en interpreteren, waardoor je misverstanden kan vermijden.


Het resultaat: je zelfvertrouwen en zelfbeeld nemen toe!

Om te achterhalen hoe jij denkt, handelt en communiceert, maken we samen een gedragsprofiel op. Daardoor ontdek je hoe jij naar jezelf kijkt en hoe anderen jou zien.


Maar je krijgt ook antwoorden op andere belangrijke vragen: Wat motiveert mij? Hoe motiveren anderen mij? Op welke manier kan ik mijn efficiëntie verhogen in mijn werk- en leefomgeving? Wat is mijn innerlijke persoonlijkheid en welk uiterlijk verschijningsbeeld heb ik? Ben ik een doener, een denker, een bezinner of een beslisser?


Dankzij dit coachingstraject krijg je hulpmiddelen om je talenten en valkuilen te ontdekken. Je leert er welke job het best bij je past, hoe je je werk- en leefomgeving goed kan inrichten.


We leren je op een praktische en wenselijke manier hoe jij je kan verbinden met anderen.

Korte inhoud van de sessies

 

Sessie 1 – 120 minuten

 • Opmaken van je persoonlijkheidsprofiel: karakterstijl & vorm van communiceren
 • Bespreking van de resultaten: hoe word jij gehoord in je omgeving?
 • Afspraken & huiswerk

Sessie 2 – 120 minuten

 • Evaluatie van het huiswerk en nabespreking inzichten uit de eerste sessie
 • Bespreking van je verdere ontplooiing
 • Afspraken & huiswerk

Sessie 3 – 120 minuten

 • Evaluatie huiswerk en nabespreking inzichten uit tweede sessie: kan je bewuster kiezen hoe je een situatie aanpakt?
 • Samen bekijken hoe jouw verbale en non-verbale communicatie zich verhouden
 • Aanleren hoe je je positief kan verbinden met je omgeving

Let op: we willen jou en je omgeving niet veranderen. Dit coachingstraject heeft als doel je persoonlijke effectiviteit te verhogen en te beïnvloeden. Je leert omgaan met concrete situaties en conflicten, zodat je ze beter leert beheersen.

Kostprijs

Het traject ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie’ helpt je om je eigenheid te bewaken en leert je om jezelf sterker te verbinden met je leef- en of werkomgeving.

 • Kennismaking en intakegesprek – 60 minuten: 50 euro
 • Traject ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie’ - 3 keer 120 minuten: 255 euro

Totaalprijs traject: 305 euro (inclusief verslagen en persoonlijk werkboek met onschatbare feedback)


Traject Mindfulness

Wil jij minder innerlijke dialogen die je leven gaan beheersen zoals stress, depressie, angst, burn-out?

Door de neiging om te gaan controleren, alles te willen begrijpen, manipuleren, je gevoelens te negeren, jezelf en anderen te gaan 'pamperen'?

Traject Uitstraling'


Ben jij onzichtbaar voor je omgeving en wil jij je uitstraling boosten?

Bekijk dan zeker ons Traject 'Persoonlijke ontwikkeling & uitstraling’!

Kom langs!

Ontdek onze laagdrempelige vorm van hulpverlening, vanuit een holistische en onafhankelijke visie.

Laat ons je helpen om jezelf en je omgeving op een wenselijke manier met elkaar te verbinden.

Leer terug ademen én glimlachen.

"Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent!"Chinees gezegde


Teruggave OZ Mutualiteitsfonds

Ben jij lid van het OZ Mutualiteitsfonds?

Vraag bij ons naar het formulier voor een tussenkomst van jouw massage

Vriendelijkste handelaar Kruibeke

Volg ons op Handelsgids en ontdek onze promo's en nieuwtjes. Alvast bedankt voor je review.

Word onze Ambassadeur en deel onze FB-pagina. Zo help je ons mee een sterke reputatie op te bouwen.

CONTACT


Adres
Bazelstraat 272 - 9150 Kruibeke

Gsm: (00 32) (0)475 81 66 57

Contactformulier

Ondernemingsnmr: BE 0769.147.444

WIJ WERKEN ENKEL OP AFSPRAAK!


Maandag - Vrijdag: 9.30 u - 20 u

Zaterdag: Beperkt aanbod 10 u - 14 u

Zondag: Beperkt aanbod 10 u - 14 u

VOLG ONS

SiteLock

Copyright © All Rights Reserved SAWADI 2019

De website: www.massagewaasland.be verzamelt via een statistiek tool, anonieme demografische informatie, die niet uniek is voor jou, zoals landlocatie, Browser, soort apparaat en data verkeer. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Lees meer
Accepteren