Traject communicatie

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & COMMUNICATIE

Verbinden - Communiceren

Wanneer gebruik je verbale- of non-verbale communicatie?

PRAKTISCHE WERKING EN VERLOOP


Voor we starten met deze therapie luisteren we tijdens een intakegesprek graag naar jouw verhaal. Dat doen we zonder te oordelen of te veroordelen. Na dat gesprek bekijken we samen op welke manier we je kunnen helpen of begeleiden. Kunnen wij je niet helpen, dan verwijzen we je graag door naar de geschikte hulpverlener.

De aanvullende therapie ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie' bestaat uit twee sessies van telkens 90 minuten. We plannen het traject samen met jou, rekening houdend met je agenda. De verslagen en resultaten van deze drie individuele, intensieve en praktische sessies bundelen we in een mooi geïllustreerd persoonlijk werkboek dat je telkens opnieuw kan raadplegen.

Het doel van deze therapie: Samen ontdekken we hoe je verbale en non-verbale communicatie elkaar tegenspreken en hoe we ze met elkaar kunnen verbinden. Dit kan zijn bv.: met je collega's, je kinderen en of partner.


Daarvoor maken we een karakterprofiel op via een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsanalyse en gedragsrapport. Zo krijg je antwoorden over jezelf en leer je hoe je conflicten kan verminderen en het onderling vertrouwen met je werk- en leefomgeving versterkt.

WAT MAAKT ONZE METHODE BIJZONDER?


We weten hoe moeilijk het kan zijn om de ideeën uit je hoofd om te zetten in een taal die je omgeving begrijpt. Ook wij hadden dat probleem: onze woorden en onze gebaren vertelden niet dezelfde boodschap. En daardoor ontstonden soms conflicten en frustraties. Want de mensen om ons heen begrepen ons niet, terwijl we het wel goed bedoelden. Hoe kwam dit?


Tijdens een toevallig contact met een neuropsycholoog leerden we de term beelddenker kennen. Beelddenkers – zoals wij – denken niet in taal, maar in beelden. De vertaling van die beelden in woorden is niet altijd gemakkelijk en kan leiden tot conflicten en ontstaan van 'miscommunicatie'.


Maar bij Sawadi kunnen we je helpen. Door samen met jou op zoek te gaan naar je kwaliteiten en talenten én je te leren hoe je die verder kan ontwikkelen, leer je ook beter communiceren. Het resultaat: minder problemen en conflictsituaties omdat je totale uitstraling, lichaamstaal en je gesproken taal elkaar ondersteunen.

Ruwe diamand - Verbinden

We helpen je jouw diamant te verbinden met het aangeboden juweel.

Inzichten - Gedragstijl

Wij geven je inzicht in je eigen gedragsstijl en hoe anderen daarop reageren.

Frustraties - Conflicten

Verlies niet langer tijd aan onnodige frustraties en conflicten!

MEER OVER ONS


De tweejarige opleiding tot psychognoom hielp ons om meer inzicht te krijgen in de manier waarop beelddenkers naar de wereld kijken. We leerden er ook hoe we beeld- en taaldenkers kunnen verbinden met elkaar.

Onze kennis van de vier persoonlijkheidstypes vormt samen met deze nieuwe inzichten tot een unieke werkwijze om feedback te geven over jouw manier van communiceren. Vaak is er een verschil tussen hoe jij jezelf ziet en hoe anderen naar jou kijken.

Op basis van deze informatie zoeken we samen naar een manier om je te helpen verbinden met je omgeving. Want als je weet welk effect jouw gedrag en communicatie hebben op anderen, kan je bewuster kiezen op welke manier je in een situatie handelt. Je hoeft niet te veranderen, je omgeving ook niet.

"You cannot talk butterfly language with caterpillar people"

Om te achterhalen hoe jij denkt, handelt en communiceert, maken we samen een gedragsprofiel op. Daardoor ontdek je hoe jij naar jezelf kijkt en hoe anderen jou zien.


Maar je krijgt ook antwoorden op andere belangrijke vragen: Wat motiveert mij? Hoe motiveren anderen mij? Op welke manier kan ik mijn efficiëntie verhogen in mijn werk- en leefomgeving? Wat is mijn innerlijke persoonlijkheid en welk uiterlijk verschijningsbeeld heb ik? Ben ik een doener, een denker, een bezinner of een beslisser?


Dankzij deze therapie krijg je hulpmiddelen om je talenten en valkuilen te ontdekken. Je leert er welke job het best bij je past, hoe je je werk- en leefomgeving goed kan inrichten.


We leren je op een praktische en wenselijke manier hoe jij je kan verbinden met anderen.

Je houding en verbale communicatie bepalen de boodschap. Maar de impact van die boodschap is afhankelijk van de situatie én van de context.


Omdat mensen op erg verschillende manieren denken (theoretisch, praktisch, visueel of analytisch), is het niet altijd gemakkelijk om een boodschap op een verstaanbare manier over te brengen. Ben je extravert of introvert? Ben je taakgericht of mensgericht? 


Door je inzicht te geven in jouw manier van communiceren en de manier waarop anderen daarop reageren, kan je beter afstemmen op de golflengte van de andere. Storingen zal je makkelijker opvangen en interpreteren, waardoor je misverstanden kan vermijden.


Het resultaat: je zelfvertrouwen en zelfbeeld nemen toe!

Eigenheid - Persoonlijkheid

Korte inhoud van de sessies

 

Sessie 1 – intake 90 minuten

 • Luisteren naar jouw verhaal
 • Opmaken van je persoonlijkheidsprofiel: karakterstijl & vorm van communiceren
 • Bespreking van de resultaten: hoe word jij gehoord in je omgeving?
 • Afspraken & huiswerk

Sessie 2 – 90 minuten

 • Evaluatie van het huiswerk en nabespreking inzichten uit de eerste sessie
 • Bespreking van je verdere ontplooiing
 • Afspraken & huiswerk

Sessie 3 – 90 minuten

 • Evaluatie huiswerk en nabespreking inzichten uit tweede sessie: kan je bewuster kiezen hoe je een situatie aanpakt?
 • Samen bekijken hoe jouw verbale en non-verbale communicatie zich verhouden
 • Aanleren hoe je je positief kan verbinden met je omgeving

Let op: we willen jou en je omgeving niet veranderen. Deze therapie heeft als doel je persoonlijke effectiviteit te verhogen en te beïnvloeden. Je leert omgaan met concrete situaties en conflicten, zodat je ze beter leert beheersen.

Kostprijs

De therapie ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie’ helpt je om je eigenheid te bewaken en leert je om jezelf sterker te verbinden met je leef- en of werkomgeving.

 • Kennismaking en intakegesprek – 90 minuten: 70 euro
 • Therapie ‘Persoonlijke ontwikkeling & communicatie’ - 2 keer 90 minuten: 140 euro.
 • Totaalprijs therapie: 210 euro (inclusief verslagen en persoonlijk werkboek met onschatbare feedback)
 • Dient vooraf betaald te worden.
 • Deze therapie + intakegesprek kan ook in 3 keer betaald worden:
 • 1 X € 70 + 2 X € 85 = € 240
Persoonlijke groei

KOM LANGS!

VOOR INTAKE

MINDFULNESS

Therapie

UITSTRALINGS

Therapie

"Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent!"Chinees gezegde


Teruggave OZ Mutualiteitsfonds

Ben jij lid van het OZ Mutualiteitsfonds?

Vraag bij ons naar het formulier voor een tussenkomst van jouw massage

Vriendelijkste handelaar Kruibeke

Ben jij een Markant Lid? Ontdek dan hier je voordeel bij het vertonen van je lidkaart bij je eerste boeking. Want wij zijn een "Markante Zaak"!

Wordt onze Ambassadeur? Schrijf een review op google of in ons gastenboek. Zo help je ons mee een sterke reputatie op te bouwen.

CONTACT


Adres
Bazelstraat 272 - 9150 Kruibeke

Gsm: (00 32) (0)475 81 66 57

Ondernemingsnmr: BE 0769.147.444

WIJ WERKEN ENKEL OP AFSPRAAK!


Maandag - Vrijdag: 9.30 u - 20 u

Zaterdag: Beperkt aanbod 10 u - 14 u

Zondag: Beperkt aanbod 10 u - 14 u

VOLG ONS

AANDACHTSPUNTJE


Wij benadrukken dat wij ENKEL op afspraak werken! Ook voor meer informatie en kennismaking met de praktijk, het afhalen van kadobons en of producten! Dit om de rust van onze klanten tijdens hun behandelingen en onze sluitingsuren te respecteren 😉

SiteLock

Copyright © All Rights Reserved SAWADI 2020

De website: www.massagewaasland.be verzamelt via een statistiek tool, anonieme demografische informatie, die niet uniek is voor jou, zoals landlocatie, Browser, soort apparaat en data verkeer. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Lees meer
Accepteren